Leerlingen Vituscollege presenteren het nieuwe afval scheiden

Leerlingen Vituscollege presenteren het nieuwe afval scheiden

14.11.2019

Op maandag 18 november wordt onder het motto VITUS DUURZAAM, DOEN! het nieuwe afval scheiden op het Vituscollege groots geïntroduceerd. Vanaf die dag zal er overal in de school de mogelijkheid zijn om PMD, papier en restafval gescheiden in te zamelen. Tijdens de Parascholaire dagen (projectdagen) in oktober heeft havo 3 gewerkt aan het project “afvalhelden”. Leerlingen hebben in groepjes o.a. kostuums gemaakt van productie afval uit de industrie. Per groepje is één leerling in het kostuum gefotografeerd. Die foto’s hebben als input gediend voor posters die verder zijn voorzien van een leus die over afval scheiden gaat. Uiteraard zijn de leuzen ook zelf bedacht door leerlingen uit havo 3. De leuzen zijn ook weer gebruikt om stickers van te drukken. Deze stickers zullen de nieuwe prullenbakken, die buiten komen te staan, versieren. Tot slot is van het nieuwe afval scheidingsproces een stopmotion filmpje gemaakt.

 

Tijdens de introductie van het nieuwe afval scheiden op maandag 18 november zal de output van de Parascholaire dagen havo 3 gebruikt gaan worden. De bestickerde afvalbakken zullen tijdens de presentatie feestelijk in gebruik worden genomen.

 

Het afvalscheidingsproject past in het streven van het Vituscollege om de leerlingen niet alleen kennis, maar ook maatschappelijke betrokkenheid bij te brengen en ze respectvol met elkaar en de wereld te leren omgaan. Door zich te verdiepen in milieuproblematiek, vergroten ze hun betrokkenheid bij de maatschappij.


Waar: Op het terrein van het Vituscollege, Beerensteinsteinerlaan 69 Bussum
Tijd: 11:00 – 11:30 uur

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Vind lokale bijeenkomsten en activiteiten op het gebied van duurzaamheid.

de smaakengel.jpg

Eerlijk winkelen
Op zoek naar winkels waar (een groot deel van) het aanbod gemaakt is onder goede omstandigheden voor mens, dier en milieu? Op EerlijkWinkelen kun je zoeken op plaats om vervolgens een lijst te krijgen waar je lokaal, fairtrade en/of duurzaam kunt winkelen en eten. 

Energiecoach voor inwoners

Een energiecoach is een betrokken bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor (gratis) gesprekken met bewoners over de mogelijkheden voor energiebesparing aan de woning. Energiecoaches denken mee met bewoners en helpen bewoners om de stappen die nodig zijn goed in beeld te krijgen. Bewoners kunnen een gesprek aanvragen via paul.vansteijn@ziggo.nl