Leerlingen Vituscollege presenteren het nieuwe afval scheiden


Op maandag 18 november wordt onder het motto VITUS DUURZAAM, DOEN! het nieuwe afval scheiden op het Vituscollege groots geïntroduceerd. Vanaf die dag zal er overal in de school de mogelijkheid zijn om PMD, papier en restafval gescheiden in te zamelen. Tijdens de Parascholaire dagen (projectdagen) in oktober heeft havo 3 gewerkt aan het project “afvalhelden”. Leerlingen hebben in groepjes o.a. kostuums gemaakt van productie afval uit de industrie. Per groepje is één leerling in het kostuum gefotografeerd. Die foto’s hebben als input gediend voor posters die verder zijn voorzien van een leus die over afval scheiden gaat. Uiteraard zijn de leuzen ook zelf bedacht door leerlingen uit havo 3. De leuzen zijn ook weer gebruikt om stickers van te drukken. Deze stickers zullen de nieuwe prullenbakken, die buiten komen te staan, versieren. Tot slot is van het nieuwe afval scheidingsproces een stopmotion filmpje gemaakt.

Tijdens de introductie van het nieuwe afval scheiden op maandag 18 november zal de output van de Parascholaire dagen havo 3 gebruikt gaan worden. De bestickerde afvalbakken zullen tijdens de presentatie feestelijk in gebruik worden genomen.

Het afvalscheidingsproject past in het streven van het Vituscollege om de leerlingen niet alleen kennis, maar ook maatschappelijke betrokkenheid bij te brengen en ze respectvol met elkaar en de wereld te leren omgaan. Door zich te verdiepen in milieuproblematiek, vergroten ze hun betrokkenheid bij de maatschappij.

Waar: Op het terrein van het Vituscollege, Beerensteinsteinerlaan 69 Bussum Tijd: 11:00 – 11:30 uur

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl