Financiële ondersteuning voor lokale projecten

Financiële ondersteuning voor lokale projecten

24.12.2019

Vanuit de Stichting Gerben Struik i.o. heeft de Vliegwielgroep onlangs besloten financiële ondersteuning te geven aan een aantal lokale projecten op het gebied van duurzaamheid. De naam van de stichting is niet willekeurig gekozen. Gerben Struik was in 2017 een van de initiatiefnemers van onze beweging. Goedlachs, weloverwogen en daadkrachtig heeft hij ons met niet aflatend enthousiasme en soms een ferme vuist op tafel in de startblokken gezet. Gerben is dit jaar op 44-jarige leeftijd overleden en wij willen Gerben gedenken door hem naamgever van onze stichting te maken. Vanzelfsprekend hebben we eerst toestemming gevraagd aan Lucienne, de echtgenote van Gerben, of we de stichting naar hem mogen vernoemen. Wij wensen eenieder en Lucienne, IJsbrand en Hadewych in het bijzonder, veel warmte en licht.

 

De projecten die een financiële ondersteuning krijgen zijn:

  • De Kindertuinen Bussum - introductie permacultuur op de kindertuin.

  • Kompas op Groen - expositie over duurzaam wonen - deel ondersteuning.

  • Social Stuff - opknappen/verkopen afgedankte apparaten in een sociale werkplaats - haalbaarheidsonderzoek.

Criteria vanuit de Vliegwielgroep voor ondersteuning zijn: 

  • Wat is de kracht van initiatiefnemer(s)?

  • Zijn de stakeholders gemobiliseerd?

  • Sluit het project aan bij het doel van SSD, namelijk het verduurzamen van de gemeente Gooise Meren?

  • Wat is de kwaliteit van het business model?

Binnenkort publiceren wij meer over bovengenoemde projecten.

 

Foto: Andrea Bartosova

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Vind lokale bijeenkomsten en activiteiten op het gebied van duurzaamheid.

de smaakengel.jpg

Eerlijk winkelen
Op zoek naar winkels waar (een groot deel van) het aanbod gemaakt is onder goede omstandigheden voor mens, dier en milieu? Op EerlijkWinkelen kun je zoeken op plaats om vervolgens een lijst te krijgen waar je lokaal, fairtrade en/of duurzaam kunt winkelen en eten. 

Energiecoach voor inwoners

Een energiecoach is een betrokken bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor (gratis) gesprekken met bewoners over de mogelijkheden voor energiebesparing aan de woning. Energiecoaches denken mee met bewoners en helpen bewoners om de stappen die nodig zijn goed in beeld te krijgen. Bewoners kunnen een gesprek aanvragen via paul.vansteijn@ziggo.nl