Financiële ondersteuning voor lokale projecten


Vanuit de Stichting Gerben Struik i.o. heeft de Vliegwielgroep onlangs besloten financiële ondersteuning te geven aan een aantal lokale projecten op het gebied van duurzaamheid. De naam van de stichting is niet willekeurig gekozen. Gerben Struik was in 2017 een van de initiatiefnemers van onze beweging. Goedlachs, weloverwogen en daadkrachtig heeft hij ons met niet aflatend enthousiasme en soms een ferme vuist op tafel in de startblokken gezet. Gerben is dit jaar op 44-jarige leeftijd overleden en wij willen Gerben gedenken door hem naamgever van onze stichting te maken. Vanzelfsprekend hebben we eerst toestemming gevraagd aan Lucienne, de echtgenote van Gerben, of we de stichting naar hem mogen vernoemen. Wij wensen eenieder en Lucienne, IJsbrand en Hadewych in het bijzonder, veel warmte en licht.

De projecten die een financiële ondersteuning krijgen zijn:

  • De Kindertuinen Bussum - introductie permacultuur op de kindertuin.

  • Kompas op Groen - expositie over duurzaam wonen - deel ondersteuning.

  • Social Stuff - opknappen/verkopen afgedankte apparaten in een sociale werkplaats - haalbaarheidsonderzoek.

Criteria vanuit de Vliegwielgroep voor ondersteuning zijn:

  • Wat is de kracht van initiatiefnemer(s)?

  • Zijn de stakeholders gemobiliseerd?

  • Sluit het project aan bij het doel van SSD, namelijk het verduurzamen van de gemeente Gooise Meren?

  • Wat is de kwaliteit van het business model?

Binnenkort publiceren wij meer over bovengenoemde projecten.

Foto: Andrea Bartosova

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl