top of page

Artikel

Check jouw huis op klimaatbestendigheid


Vandaag is een nieuwe website van de gemeente GM gelanceerd: duurzaam.gooisemeren.nl Je kunt na het invullen van je adres zien of je risico loopt op wateroverlast bij veel regen en of je huis staat op een makkelijk waterdoorlaatbare bodem. Wat het interessant maakt is dat je makkelijk kunt zien welke maatregelen maken dat je een hoger duurzaamheidslabel krijgt. Je kunt aangeven dat je bijvoorbeeld al je dak hebt geïsoleerd of 80% van je tuin groen is. Als je dan bijvoorbeeld selecteert dat je een groen dak hebt schiet je label omhoog.

Op het kaartje hierboven zie je dat er behoorlijk wat laagste scores zijn, namelijk duurzaamheidslabel G. De site staat boordevol tips om de score omhoog te krikken naar uiteindelijk label A. Naast inkoppertjes als het afkoppelen van je regenpijp, radiatorfolie en het aanleggen van een moestuin is het interessant om te zien wat het effect is op de regenbestendigheid en biodiversiteit als je kiest voor natuurlijke zonwering versus aangebrachte zonwering op je huis.

De website is opgedeeld in vier categorieën met bijbehorende maatregelen die je zelf kunt doen maar als je dat niet kunt of wilt, kijk dan op onze lijst van lokale installateurs en groen bedrijven.

Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page