Hulp in tijden van Corona

Hulp in tijden van Corona

Update: dit bericht wordt continue aangevuld. In deze onzekere tijden ploppen prachtige initiatieven op. Wij hebben een aantal lokale en drie landelijke initiatieven in de agenda gezet nu alle fysieke bijeenkomsten zijn geannuleerd. Wij denken dat er behoefte is aan contact, beweging, verdieping en hulp. Heb je een aanvulling? Laat het ons weten via info@samen-sneller-duurzaam.nl


Hulp geven/krijgen

 • Bussum Corona helpt en Corona hulp voor mensen in Naarden zijn twee Facebook pagina's waarop mensen een luisterend oor aanbieden, boodschappen te doen, de hond uit te laten of op te passen.

 • Beemotion op de Laarderweg in Bussum biedt, samen met Daan Gorter uit Naarden, alle ondernemers die zwaar getroffen zijn door de gevolgen van het corona virus kosteloos hulp aan. Zij maken websites en webshops, video's en commercials en hulp met social media. Meer info: info@beemotion.nl

 • De lokale maatschappelijk organisatie Versa Welzijn heeft al haar fysieke activiteiten stilgelegd. Online en per telefoon gaan ze beperkt door. Hier vind je meer info en hoe je mee kunt helpen of hulp kunt vragen. De vrijwillige thuishulp is uitgebreid, elke werkdag zijn ze bereikbaar tussen 10-16 uur op 035-6947455 voor hulp bij boodschappen, telefoonmaatje of andere praktische vragen.

 • De Ondernemersvereniging Gooise Meren heeft een online Corona loket opgezet voor ondernemers die door de maatregelen en/of het corona virus zelf in de problemen zijn en/of komen. Vrijwilligers met fiscale en juridische expertise zijn zeer welkom.

 • De Voedselbank is gesloten en geeft boodschappencheques aan haar klanten. Een donatie kun je hier doen.​

  Beweging

 • Gooise Meren Beweegt plaatst de komende weken dagelijks content op het gebied van bewegen & een gezonde leefstijl.

 • De Bussumse healthclub Squash & Wellness heeft een groot aantal trainingen online gezet. Zowel voor beginners als gevorderden. Van yoga tot full body workout.

 • Bij Yoga Online kun gratis een aantal yoga lessen volgen. 

  Eten

 • Help je lokale restaurants en lunchrooms. Velen zijn een thuisbezorgservice begonnen. Bel je favoriete restaurant en vraag of ze tijdelijk thuisbezorgen, bestellen via Whatapp, betalen met een Tikkie en klaar. 

 • De slager, vishandel, kaasboer, groenteboer op de Landstraat in Bussum hebben zich online verenigd. Je kunt rechtstreeks bij de winkel per telefoon bestellen of in één keer via landstraatthuis@gmail.com Bestellen voor 11 uur en bezorging tussen 16-17.30 dezelfde dag. Bellen kan ook: 06-17224660 Er geldt geen minimum bedrag maar je moet bij minimaal drie winkels bestellen.

 • Een aantal lokale ondernemers is aangesloten bij Too Good To Go zoals bijvoorbeeld Eko Plaza en Stricks Bakery. Elke dag plaatsen ze onverkocht voedsel in deze app die je tegen een sterk gereduceerde prijs kunt ophalen. Alleen pinbetaling is mogelijk. 

  Verdieping

 • IDFA zet 302 gratis documentaires online uit 2008-2019.

 • Filmliefhebbers kunnen tijdelijk gratis arthouse films bekijken op Cinetree met de code 'samenthuis'.

 • Bij de Luisterbieb kun je gratis luisterboeken downloaden.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Vind lokale bijeenkomsten en activiteiten op het gebied van duurzaamheid.

Help, waar moet je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een betrokken bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor gratis gesprekken over de mogelijkheden. Een gesprek vraag je aan bij Paul: paul.vansteijn@ziggo.nl