Zelf zwerfvuil opruimen in coronatijd

Zelf zwerfvuil opruimen in coronatijd

14.04.2020

De maatregelen van de overheid in verband met het coronavirus hebben ook gevolgen voor het opruimen van zwerfafval. De overheid adviseert iedereen om zoveel mogelijk thuis te blijven en om 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Een frisse neus halen is toegestaan – alleen of met een gezinslid. Kom je zwerfafval tegen en wil je dat opruimen? Dan zijn de onderstaande regels belangrijk. Deze zijn opgesteld in overleg met het RIVM.

  1. Ga alleen of met je gezin op pad.

  2. Raak geen zwerfafval aan zonder handschoen (van latex of rubber) en/of grijper. Gooi je handschoenen na gebruik weg.

  3. Gooi het zwerfafval direct weg in een afvalbak, als het kan gesorteerd.

  4. Blijf uit de buurt van kwetsbare mensen zoals ouderen en mensen met een zwakke gezondheid.

  5. Deel geen handschoenen, grijper of drinkfles.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Vind lokale bijeenkomsten en activiteiten op het gebied van duurzaamheid.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een betrokken bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor gratis gesprekken over de mogelijkheden. Een gesprek vraag je aan bij Paul: paul.vansteijn@ziggo.nl