Zelf zwerfvuil opruimen in coronatijd


De maatregelen van de overheid in verband met het coronavirus hebben ook gevolgen voor het opruimen van zwerfafval. De overheid adviseert iedereen om zoveel mogelijk thuis te blijven en om 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Een frisse neus halen is toegestaan – alleen of met een gezinslid. Kom je zwerfafval tegen en wil je dat opruimen? Dan zijn de onderstaande regels belangrijk. Deze zijn opgesteld in overleg met het RIVM.

  1. Ga alleen of met je gezin op pad.

  2. Raak geen zwerfafval aan zonder handschoen (van latex of rubber) en/of grijper. Gooi je handschoenen na gebruik weg.

  3. Gooi het zwerfafval direct weg in een afvalbak, als het kan gesorteerd.

  4. Blijf uit de buurt van kwetsbare mensen zoals ouderen en mensen met een zwakke gezondheid.

  5. Deel geen handschoenen, grijper of drinkfles.

Aanvraagformulier ondersteuning initiatievenfonds

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen in Gooise Meren en zoek je ondersteuning? Vul dan dit formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download hier de pdf. Een aantal  ondersteunde initiatieven vind je hier.

Zwerfvuil Ambassadeur van jouw straat of buurt

Wil je alleen of samen met buurtbewoners zwerfafval opruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via het inschrijfformulier. We zetten je graag op onze plattegrond met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente Gooise Meren wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.