Duurzame ondernemers gezocht


Onze vrienden van Hilversum100 zetten een fantastisch project op poten. Het stationsplein Hilversum wordt begin deze zomer verrijkt met ‘De Kwekerij’. Het wordt een plek waar reizigers en bewoners elkaar ontmoeten, tot rust komen of juist deelnemen aan evenementen. Een plek voor ondernemers om een divers publiek te bereiken. Toma Bloemenservice en CSA LandinZicht uit Kortenhoef én de Bussumse Dutch Hemp Store willen hier, in samenwerking met de Hilversum100, een ‘duurzame HUB’ van maken. Enerzijds door een vaste invulling verzorgd door Toma van den Bosch, Wietse Bakker (bekend van ons Duurzaamheidscafé over biodiversiteit en stadslandbouw) en Michel Bogert. Anderzijds door een pop-up gedeelte van 16m2 beschikbaar te stellen aan duurzame lokale ondernemers en initiatiefnemers. Heb je interesse om deze ruimte voor een periode van twee weken tot een maand te gebruiken, om jouw duurzame product, dienst of initiatief zichtbaar te maken? Of wil jij een duurzaam evenement organiseren? Laat het Toma vóór 1 mei weten via 06-21192173. Stuur deze oproep ook vooral door aan andere mogelijk geïnteresseerden.

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl