Nieuw in Bussum: de Plantenbieb


Joepie, Bussum heeft nu ook haar eigen bieb! Geen bibliotheek voor boeken maar een heuse plantenbieb. Marith Hilte heeft in haar voortuin, op de Parmentierstraat 8 in Bussum, een kastje neergezet waar iedereen naar hartenlust zaden, stekjes en planten kan ruilen. Het principe is ruilen; pak een plantje en zet er een ander voor in de plaats terug en schrijf erbij welke plant of zaad het is. Heb je niks om terug in de kast te zetten? Dan mag je af en toe prima een plantje meenemen. Donaties zijn ook welkom, aangezien ze niet altijd genoeg hebben om de bieb aan te vullen.

Voor degene met een kleinere tuin of zonder tuin is er ook genoeg te ruilen, onder andere graslelie, vrouwenmantel, munt, judaspenning, hoya, akelei, sedum burrito, lavendel, paksoi, en citroenmelisse. Voor de ruilers onder ons met een grotere tuin staat er momenteel een zwarte den, Robinia, Anna Pauwlona boom en laurierkers in de bieb. Volg Marith en haar plantenbieb op Facebook.

Ga je ook een plantenbieb in je voortuin neerzetten? Laat het ons weten.

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl