Plantenbieb Bussum


Zo leuk, naast de gewone bieb is ook de plantenbieb overgewaaid naar Gooise Meren. Op de Parmentierstraat 8 in Bussum zijn Marith Hilte en Joy Draiki begin juni, met hulp van de vader van Marith, een plantenbieb begonnen.

Het principe in de bieb is dat je ruilt; pak een plantje en zet er een ander voor terug (schrijf er bij welke plant het betreft). Heb je niks om terug in de kast te zetten? Dan mag je af en toe prima een plantje meenemen. Donaties zijn ook welkom, aangezien wij niet altijd genoeg heb om het aan te vullen. En tuingereedschap, wc-rolletjes om stekjes in op te kweken of een zakje potgrond zijn ook heel welkom.

Start je eigen plantenbieb!

Inmiddels is de tweede plantenbieb in Bussum opgericht. Deze editie is ieniemie maar niet minder mooi en staat op de T.B. Huurmanlaan 4 in Bussum. Kom lekker ruilen en woon je wat verder weg, begin gewoon een plantenbieb in je eigen voortuin, zo leer je ook nog eens de buurt beter kennen.

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl