Plantenbieb Bussum


Zo leuk, naast de gewone bieb is ook de plantenbieb overgewaaid naar Gooise Meren. Op de Parmentierstraat 8 in Bussum zijn Marith Hilte en Joy Draiki begin juni, met hulp van de vader van Marith, een plantenbieb begonnen.

Het principe in de bieb is dat je ruilt; pak een plantje en zet er een ander voor terug (schrijf er bij welke plant het betreft). Heb je niks om terug in de kast te zetten? Dan mag je af en toe prima een plantje meenemen. Donaties zijn ook welkom, aangezien wij niet altijd genoeg heb om het aan te vullen. En tuingereedschap, wc-rolletjes om stekjes in op te kweken of een zakje potgrond zijn ook heel welkom.

Start je eigen plantenbieb!

Inmiddels is de tweede plantenbieb in Bussum opgericht. Deze editie is ieniemie maar niet minder mooi en staat op de T.B. Huurmanlaan 4 in Bussum. Kom lekker ruilen en woon je wat verder weg, begin gewoon een plantenbieb in je eigen voortuin, zo leer je ook nog eens de buurt beter kennen.

Aanvraagformulier ondersteuning initiatievenfonds

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen in Gooise Meren en zoek je ondersteuning? Vul dan dit formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download hier de pdf. Een aantal  ondersteunde initiatieven vind je hier.

Zwerfvuil Ambassadeur van jouw straat of buurt

Wil je alleen of samen met buurtbewoners zwerfafval opruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via het inschrijfformulier. We zetten je graag op onze plattegrond met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente Gooise Meren wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.