Nieuw in Gooise Meren: de Buren-Energie Karavaan


Update: helaas wordt de Karavaan uitgesteld in verband met het coronavirus.

Hoelang kan een woning verwarmd worden met één enkeltje Amsterdam- New York? Of welke maatregel levert meer besparing op? A) de tussendeuren dichtdoen of B) de thermostaat een graadje lager? Op deze vragen en veel meer krijg je antwoorden bij de Buren-Energie Karavaan.

Met het nieuwe initiatief Buren-Energie Karavaan komt het buurtteam Duurzaam RemCom geheel coronaproof naar je toe deze zomer! Buren-Energie Karavaan draait om energie; voor en door elkaar. De Karavaan trekt door de RemCom wijken om buren en bewoners op ludieke wijze bewuster te maken van het eigen energieverbruik en duurzaamheid. Door middel van een energiespel, energiecoaches van Wattnu en het Duurzame Rad van Fortuin met interessante vragen krijgt je meer inzicht in wat jezelf en met elkaar kan bijdrage aan een duurzame toekomst van onze eigen wijken.

Ben je er al klaar voor om in actie te komen? Kom dan ook langs bij de Karavaan, want in oktober start er weer een collectieve inkoopactie voor isolatiemaatregelen (muur, vloer/bodem en ramen). Bij de Karavaan kunnen we je hierover meer vertellen en kan je gelijk je interesse in een vrijblijvende offerte kenbaar maken. Tevens is er een interessante voucher actie voor kleine maatregelen. Bij deze actie zijn vouchers van 50 euro beschikbaar zijn die vrij te besteden zijn aan kleine energiebesparende maatregelen. En dit allemaal onder het genot van een drankje!

De Karavaan slaat voor het eerst haar tenten op tussen 16:00-18:00 uur op de volgende locaties: - 6 september in het park aan de Oud Blaricummerweg (Componisten Kwartier)

- 27 september aan de kopse kant van het ‘Meertje van Vlek’ (Rembrandtpark)

We zien en spreken elkaar graag op één van de locaties. Wees welkom!

Buurtteam Duurzaam RemCom Britta, Toon, Wim en Karin

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl