Robinsons tuinbonen-adoptie-project


De 9-jarige Robinson heeft een groen project van haar Bussumse Montessorischool vertaald naar een inventief project om geld op te halen voor het goede doel. Bij Robinson kon je liefdevol opkweekte tuinbonen adopteren voor 5 Euro per plantje. Het liep storm en inmiddels zijn de tuinboontjes opgehaald en het bedrag overgemaakt op rekening van het Wereld Natuur Fonds. Er zijn dus geen tuinbonen meer te adopteren maar laat je vooral inspireren door dit geweldige meisje om je eigen duurzame/groene adoptieproject te starten.

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl