Robinsons tuinbonen-adoptie-project


De 9-jarige Robinson heeft een groen project van haar Bussumse Montessorischool vertaald naar een inventief project om geld op te halen voor het goede doel. Bij Robinson kon je liefdevol opkweekte tuinbonen adopteren voor 5 Euro per plantje. Het liep storm en inmiddels zijn de tuinboontjes opgehaald en het bedrag overgemaakt op rekening van het Wereld Natuur Fonds. Er zijn dus geen tuinbonen meer te adopteren maar laat je vooral inspireren door dit geweldige meisje om je eigen duurzame/groene adoptieproject te starten.

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je alleen of samen met buurtbewoners zwerfafval opruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via het inschrijfformulier. We zetten je graag op onze plattegrond met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Aanvraagformulier ondersteuning initiatievenfonds

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen in Gooise Meren en zoek je ondersteuning? Vul dan dit formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download hier de pdf. Een aantal  ondersteunde initiatieven vind je hier.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente Gooise Meren wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.