Wellantcollege verduurzaamt!


Afgelopen week zijn de eerstejaars van het Wellantcollege in Naarden hun schoolloopbaan goed gestart met duurzame projectdagen. Hoe kunnen we samen zwerfvuil verminderen, beter afval scheiden en bewuster omgaan met energie? Tijmen Sissing – The Trash Packer, liet de leerlingen zien hoe zij zelf het verschil kunnen maken als het gaat om zwerfafval.

Vervolgens gingen ze in workshops aan de slag over afval scheiden, zwerfafval, E-waste, energiebesparing en het opwekken van duurzame energie. Het Wellant college geeft zo niet alleen een boost aan duurzaamheid, de leerlingen gaan er ook een vervolg aan geven. Zo zijn zij in kader van Gooise Meren 100% zwerfvuil vrij, ambassadeur geworden van een schoongebied. Dat houdt in dat zij de snoeproute tussen school en de winkels zwerfvuil vrij gaan houden.

Nieuwe energie coaches junior

Tientallen leerlingen kregen bovendien een mini-cursus van Energiecoaches van energiecoöperatie Wattnu en hebben het certificaat van Energie Coach Junior behaald. Zij gaan de challenge aan door met hun ouders of iemand anders in de familie of buurt in gesprek te gaan over hoe je met kleine aanpassingen energie kunt besparen. Bewoners worden op weg geholpen met een waardebon van €50 voor energiebesparende producten. Meer informatie hierover vind je hier.

Het programma is opgezet in samenspraak met docenten van het Wellantcollege en werd mede mogelijk gemaakt door gemeente Gooise Meren, Samen Sneller Duurzaam en de lokale energiecoöperatie WattNu.

Ook ambassadeur worden van een schoongebied? Stuur dan een mail naar gooisemerenschoon@gooisemeren.nl Kijk voor meer informatie op Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij.

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl