Statiegeldactie Julianaschool Bussum


De Julianaschool op de Kwartellaan is goed bezig! Ze willen heel graag een groen schoolplein en eventueel buiten ook lessen gaan geven maar dat is een kostbare aangelegenheid. Myra van de Ven, vrijwilliger bij de Julianaschool, is met allerlei partijen in gesprek om het groene schoolplein voor elkaar te krijgen. Zo heeft zij ook contact gezocht met de lokale Albert Heijn. Zij steunen regelmatig kleine, lokale acties door mensen die flessen inleveren de mogelijkheid te geven het statiegeldbonnetje te doneren. De hele maand september kun je bij de AH Koekoeklaan je statiegeld doneren voor een groen en gezond Julianaschoolplein!

De Julianaschool Kwartellaan en haar ideeën voor een groen schoolplein volg je op Facebook.

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl