Kids Cleanup Day 16 september 2020


Voor de tweede keer organiseren Versa kinderwerk Bussum-Zuid, het initiatief Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij en onze beweging morgen de Kids Cleanup Day 2020. Aanstaande zaterdag is de World Cleanup Day 2020, vorig jaar ruimden wereldwijd meer dan 20 miljoen mensen die dag zwerfvuil op. Gooise Meren doet ook mee, kijk hier voor de acties van aanstaande zaterdag. Met de kinderen trappen we de opruimactie morgen al af.

Meest bling-bling zwerfvuil

In groepjes, en onder professionele begeleiding, gaan de kinderen straten in Bussum-Zuid opruimen. Met het verzamelde zwerfvuil kunnen ze de zilveren afvalknijper winnen voor het meest bling-bling stuk zwerfvuil of de gele afvalknijper voor het meest recyclebare of nog te (her)gebruiken zwerfvuil. Naast andere kleuren is er ook nog een gouden knijper, deze is voor degene die raadt hoeveel meter peuken (bah!) door de kinderen is opgehaald. Vorig jaar was de buit 13 volle zakjes met peuken, laten we hopen dat het er dit jaar minder zijn!

Ruil je tuintegel

Er is morgen ook een Operatie Steenbreek; je kunt dan een tegel uit de tuin omruilen voor een wilde, inheemse plant van Kas&Co. We hebben een afvalspel; wie een stuk afval in de juiste bak doet wint een prijsje, we gaan groen sjoelen en door het lekkere weer gaan we ook met water aan de gang.

Het Rad van Fortuin

In de middag kun je een draai geven aan het Rad van Fortuin. Als je de vraag over afval goed beantwoordt kun je mooi prijzen winnen! Groothartig beschikbaar gesteld door bakkerij van Breemen, zwembad de Zandzee, Yoga Beer, Rock Steady en Monkey Town.

Ouders welkom!

Alhoewel het een kids cleanup zijn ouders van harte welkom om mee te doen vanaf 14.00 uur. Het is leuk en goed om met je kind zwerfvuil op te ruimen, je leert welk afval je in welke afvalbak moet gooien en je kan een zwiep geven aan ons Rad.

Waar moet je zijn?

Datum: woensdag 16 september.

Adres: Uit-Wijk, dr. Schaepmanstraat 10, Bussum.

Tijd: 14-16 uur (uitloop mogelijk).

Leeftijd: 4 t/m 11 jaar.

Kosten: gratis

Als je het leuk vindt om te zien wat we vorig jaar hebben gedaan op de Kids Cleanup Day, kijk dan hier de video.

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl