CV-ketel? Zet 'm op 60


Vandaag start de nieuwste campagne binnen het alsmaar uitdijende portfolio van de lokale energiecoöperatie Wattnu. Naast een verkenning voor een coöperatief warmtenet in Muiderberg, collectieve inkoopacties voor zonnepanelen en isolerende maatregelen zetten ze zich nu ook in voor het verlagen van de temperatuur van je CV-ketel. Het kost je één minuut om je ketel op 60 graden te zetten, je bespaart tot wel 60 euro per jaar én deze snelle besparing scheelt veel gas, dus CO2. Wethouder Duurzaamheid, Barbara Boudewijnse, gaf het startsein voor de campagne door haar eigen CV-keteltemperatuur op 60 gaden te zetten.


De meeste mensen weten niet dat CV-ketels standaard op de veel hogere fabrieksinstelling staan van 80 graden, maar veel efficiënter werken onder de 60 graden, zonder verlies van comfort. Wattnu start daarom deze week de campagne CV-ketel? Zet ‘m op 60. Een oproep aan iedereen in Gooise Meren om in een handomdraai veel geld, gas en dus CO2 te besparen. Alleen de temperatuur van het water in de radiatoren wordt verlaagd en niet van het tap- en douchewater. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een koude douche.


Op de website zetmop60.nl staat voor iedere CV-ketel een korte instructievideo, zodat je het makkelijk zelf kan doen.

Foto Barbara Boudewijnse bovenaan artikel: Tom Loman


Morgen, 26 januari, organiseert Wattnu een online informatie bijeenkomst over isolerend glas gericht op de woningen in Naarden-Vesting. Kijk voor meer info in onze agenda.

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je alleen of samen met buurtbewoners zwerfafval opruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via het inschrijfformulier. We zetten je graag op onze plattegrond met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Aanvraagformulier ondersteuning initiatievenfonds

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen in Gooise Meren en zoek je ondersteuning? Vul dan dit formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download hier de pdf. Een aantal  ondersteunde initiatieven vind je hier.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente Gooise Meren wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.