De E-waste Race, inzamelen van elektronica door regionale school


De E-waste Race is een wedstrijd tussen scholen in de regio Gooi en Vechtstreek om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen. Zo kunnen onderdelen wellicht gerecycled worden. Tijdens de E-waste Race kunnen buurtbewoners hun rondslingerende elektronisch afval aanmelden op ewasterace.nl/aanbieden/items Scholieren en buurtbewoners maken dan een afspraak om het afval thuis op te laten halen. De school scoort hier punten mee die op deze site worden bijgehouden. Na vier weken wordt de winnaar bekend die een toffe schoolreis wint. Zo maakt de E-waste race het inzamelen van elektronisch afval leuk, leerzaam en gemakkelijk!


Coronaregels voor het thuis laten ophalen:

  • Laat alleen spullen ophalen als je geen gezondheidsklachten heeft.

  • Zet jouw spullen bij het ophalen neer zodat er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

  • Was je handen voor en na het ophaalmoment.Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je alleen of samen met buurtbewoners zwerfafval opruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via het inschrijfformulier. We zetten je graag op onze plattegrond met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Aanvraagformulier ondersteuning initiatievenfonds

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen in Gooise Meren en zoek je ondersteuning? Vul dan dit formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download hier de pdf. Een aantal  ondersteunde initiatieven vind je hier.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente Gooise Meren wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.