Demo locatie groen: de Groene Ruijter


Op het terrein van de Broedplaats Gooise Meren in Bussum verrijst weer een bijzonder initiatief. Nadat de voormalige school heeft gediend als inzamel- en uitgiftepunt van kleding en huisraad voor nieuwkomers via Elk Gooisch Matras komt van Pas heeft de school een nieuwe bestemming gekregen. Op de Groene Ruijter, zoals de locatie nu heet, heeft Karen van Schothorst van Echinops met hulp van vele deskundigen als Martin Stevens van Kas&Co en Thijn Westermann een ontwerp gemaakt waar alle soorten tuinen en gevels in verwerkt zit.


David Kroupa en Girmay hebben de gevelconstructie gemaakt van gerecyclede buizen en stangen en Karen heeft met andere vrijwilligers als Onno en Marsha van den Bosch de beplanting aangebracht. In het nieuwe jaar is het de bedoeling dat je de Groene Ruijter kunt bezoeken om inspiratie op te doen om je tuin en gevel(s) meer meer biodivers te maken. Je kunt advies op maat krijgen van het GreenTeam of samen om zelf aan de slag te gaan maar ook lokale hoveniers en landschapsarchitecten inhuren. Zodra er meer informatie is laten we dat weten. Wil je contact met dit initiatief, stuur dan een mail naar post@altijdwerkplaats.nl

Aanvraagformulier ondersteuning initiatievenfonds

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen in Gooise Meren en zoek je ondersteuning? Vul dan dit formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download hier de pdf. Een aantal  ondersteunde initiatieven vind je hier.

Zwerfvuil Ambassadeur van jouw straat of buurt

Wil je alleen of samen met buurtbewoners zwerfafval opruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via het inschrijfformulier. We zetten je graag op onze plattegrond met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente Gooise Meren wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.