Drie duurzame dagen bij de buren in Hilversum


Duurzame driedaagse in Hilversum

In een behoorlijk grijs en versteend gebied in Hilversum Oost is deze zomer VONK in de wijk verrezen in de voormalige Philipswinkel. Van de week gingen wij op bezoek en waren blij verrast door de inrichting en vooral door de gebruikers. Ze hebben er een echte duurzame 'SamenWerkplaats' van gemaakt met gebruikers als Regeneration Design van Klaske Postma, de Dutch Hempstore van Michel Bogert, vegan cateraars Van die Vegans en Urban Farming 035. Naast fysieke hulp worden ook restmaterialen en expertise gedeeld om zo min mogelijk uit de grondstoffenketen te laten vallen.


Sowieso kun je altijd langs gaan om je te laten prikkelen maar van 2 tot en met 4 oktober is het extra inspirerend. In samenwerking met de Hilversum100 organiseert VONK een duurzame driedaagse met muziek, workshops, vegan proeverij, de Global Goals Game, wijksafari en groene markt. Inmiddels staan er een aantal tiny houses op het terrein waarin je tijdens de driedaagse een kijkje kunt nemen en kun je de pipowagen van Evert de Bruijn bezoeken die gebouwd is op basis van gelijkstroom.


Het volledige programma van de driedaagse kun je hier vinden. Het adres van VONK is Larenseweg 139 in Hilversum. Het is fijn als je te voet of per fiets komt.


Artikel Hilversum krijgt een dorp van Tiny houses lees je hier terug.


Foto: Axel CortenLokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Aanvraagformulier ondersteuning initiatievenfonds

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen binnen de gemeente Gooise Meren en zoek je ondersteuning, vul dan dit formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download hier de pdf.