Hergebruik gekapte bomen

Vanwege de noodzakelijke bomenkap voor de aanleg van een vrije busbaan en een natuurbrug in Hilversum, besloot de projectorganisatie HOV (hoogwaardig openbaar vervoer) in ’t Gooi om 1000 boomstammen te schenken aan praktijkscholen, meubelmakers en duurzame initiatieven in de provincie Noord-Holland. In onderstaande video wordt het transport getoond van de stammen begin 2020 tot en met de verwerking ervan bij één van de ontvangende partijen, in dit geval de AltijdWerkPlaats bij de Groene Afslag in Laren.


De AltijdWerkPlaats wist daar wel raad mee! Zo hebben ze 152 bomen een nieuw leven gegeven! Tegelijkertijd schakelen ze mensen in met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een win-win situatie! Onze beweging, de Broedplaats en de AltijdWerkPlaats werken samen aan het vergroening van onze gemeente en circulair ondernemen. De Broedplaats geeft op de Groene Afslag en in Bussum Zuid (oude school aan de Ruijterlaan) vorm aan dit soort initiatieven.


Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je alleen of samen met buurtbewoners zwerfafval opruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via het inschrijfformulier. We zetten je graag op onze plattegrond met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Aanvraagformulier ondersteuning initiatievenfonds

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen in Gooise Meren en zoek je ondersteuning? Vul dan dit formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download hier de pdf. Een aantal  ondersteunde initiatieven vind je hier.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente Gooise Meren wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.