Het VoordeBuurt Fonds heeft nu ook een lokale crowdfunding actie


Update: inmiddels staat de teller op 32% van het benodigde bedrag. Doneren kan tot 24 maart.

De RegioBank en het Oranje Fonds hebben samen het VoordeBuurt Fonds opgericht. Doel van dit fonds is om geld in te zamelen, tot een bedrag van 10.000 Euro, voor lokale initiatieven die je buurt mooier maken. Wat handig is, is dat je bij het VoordeBuurt Fonds ook advies krijgt van de Regiobank hoe je je crowdfunding campagne succesvol maakt. Ook maak je gebruik van het online inzamelingsplatform zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de techniek.


De Julianaschool op de Kwartellaan is bezig met een prestigieus plan om haar schoolplein te vergroenen. Afgelopen jaar en vorige maand waren ze de begunstigden van de gedoneerde statiegeldbonnetjes bij de AH Koekoeklaan in Bussum. Ook wonnen ze eind vorig jaar de Edwin Klomp Natuurprijs van maar liefst 2000 Euro voor de aanleg van voedselbosjes.


Natuurspeelplein en beestjesbos

Maar het sterke team vrijwilligers gaat verder! Ze hebben zich aangemeld voor het VandeBuurt Fonds en willen nu 8.500 Euro inzamelen voor het natuurspeelplein met een beestjesbos, wilgentunnels en een buitenleslokaal. Inmiddels in 19% van het bedrag (1615 Euro) gedoneerd. Tot 24 maart kun je een bijdrage hoe groot of klein dan ook storten. Help jij natuurspeelplein te realiseren? Doneren kan op samenvoordebuurt.nl/nl/initiatives/activities/details/funding/18/jong-geleerd-is-oud-gedaan-groen Afhankelijk van je donatie krijg je eeuwige dank, een workshop composteren of een uitnodiging voor de feestelijke opening.
Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je alleen of samen met buurtbewoners zwerfafval opruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via het inschrijfformulier. We zetten je graag op onze plattegrond met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Aanvraagformulier ondersteuning initiatievenfonds

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen in Gooise Meren en zoek je ondersteuning? Vul dan dit formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download hier de pdf. Een aantal  ondersteunde initiatieven vind je hier.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente Gooise Meren wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.