Online congres Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek


In de komende 30 jaar moeten 115.000 woningen in de regio Gooi en Vechtstreek worden verduurzaamd om in 2050 een klimaatneutrale gebouwde omgeving te zijn. Dat komt neer op bijna 4000 huizen per jaar. Om te zorgen dat dit aantal wordt gehaald bundelen gemeenten, energiecoöperaties, bouw- en installatiebedrijven en kennis- en opleidingsinstituten hun krachten in wat we nu met elkaar het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek noemen.


Het afgelopen jaar is door alle betrokken partijen hard gewerkt aan het opzetten van het Energiedienstenbedrijf. Er zijn bouwcoalities gevormd, energiecoöperaties hebben zich verenigd en de eerste concrete pilot van een VVE is er. Om met elkaar de resultaten van de afgelopen periode te delen was er op dinsdag 6 oktober een livecast event welke je hier kunt terugkijken.


Tijdens deze middag hebben de verschillende partners vanuit een studio een update van de voortgang gegeven, en een doorkijk naar toekomstige activiteiten. Ook zijn hier de beoogd bestuursleden van het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek gepresenteerd: Anne-Marie Poorthuis (Energie Verbonden), Rogier Laterveer (Hogeschool Utrecht), Ronald Cobben (Mokveld Bouw & Onderhoud BV) en Richard Borst (Bouw-en Installatiemensen Gooi en Vechtstreek).

De vier bestuursleden hebben hun visie gedeeld op de te nemen stappen tot de formele oprichting medio december 2020. Dat zijn onder andere de keuze voor de juridische entiteit, het uitwerken van een innovatieplan, het inrichten van een showroom bij Bouw- en Installatiemensen en het verder stroomlijnen van de diensten richting de huiseigenaar.

Aanvraagformulier ondersteuning initiatievenfonds

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen in Gooise Meren en zoek je ondersteuning? Vul dan dit formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download hier de pdf. Een aantal  ondersteunde initiatieven vind je hier.

Zwerfvuil Ambassadeur van jouw straat of buurt

Wil je alleen of samen met buurtbewoners zwerfafval opruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via het inschrijfformulier. We zetten je graag op onze plattegrond met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente Gooise Meren wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.