Projectdagen Vitus Duurzaam


Vorige week zijn de tweedejaars leerlingen van de Vitusmavo Naarden creatief uitgedaagd tijdens een tweedaags programma over duurzaam omgaan met afval en energie.


De VitusMavo wil een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving, op school en thuis. Rector Petra Laseur trapte de tweedaagse af en hamerde op duurzaam denken én doen. De leerlingen zijn workshops gaan volgen over de plastic soep en afval scheiden. Ook hebben ze een campagne ontwikkeld om op school om zwerfvuil te verminderen en gaan de leerlingen, evenals het Willem de Zwijger College, de omgeving van de school en de snoeproute geregeld schoon prikken om zo een bijdrage te leveren aan een 100% zwerfvuilvrije gemeente.


Energiecoach junior Onder leiding van energiecoaches van Wattnu hebben leerlingen geleerd met welke kleine maatregelen je handig energie kunt besparen en welke grote maatregelen ook nog mogelijk zijn. Ze hebben het certificaat Energiecoach Junior behaald. De Energiecoach Junior is een project voor jongeren in de gemeente Gooise Meren. Jongeren kunnen meedoen aan de uitdaging om met een van de ouders of iemand anders in de familie of buurt een energieplan te maken. Meer informatie en aanmelden: wattnu.org/energiecoachjunior.


Word zwerfvuilambassadeur Niet alleen de leerlingen kunnen hun steentje bijdragen. Ook jij kunt zwerfvuilambassadeur worden! Lekker buiten wandelen met straat- en/of buurtgenoten en ondertussen het zwerfvuil opruimen. Meld je aan en mail gooisemerenschoon@gooisemeren.nl Laat weten als je afvalknijpers nodig hebt, dan brengt de gemeente deze bij je thuis.


Dit onderwijsprogramma is een mooie samenwerking van het project Gooise Meren 100% zwerfvuil vrij, Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren, Energiecoöperatie WattNu, Plastic Soup Foundation, Uiten Creatieve Educatie, Omgevingseducatie Gooi, Vecht- en Eemstreek en Plastic Circle.

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je alleen of samen met buurtbewoners zwerfafval opruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via het inschrijfformulier. We zetten je graag op onze plattegrond met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Aanvraagformulier ondersteuning initiatievenfonds

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen in Gooise Meren en zoek je ondersteuning? Vul dan dit formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download hier de pdf. Een aantal  ondersteunde initiatieven vind je hier.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente Gooise Meren wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.