Duurzaam Educatiecentrum Crailo en 'Het groene hart op wielen' dingen mee naar publieksprijs


Onze 'eigen' Evert de Bruin, lid van de werkgroep Man op de Maan, dingt mee naar de Hilversum100 Publieksprijs. Zijn plan? Een ecowijk op Crailo. Evert: "Met een modelwoning op Crailo laten we zien dat elektrisch rijden en bv. warmtepompen helemaal niet nodig zijn. In een Duurzaam Educatiecentrum op Crailo willen we een modelwoning realiseren waarin we het elektriciteits- en ander energieverbruik juist verminderen en zowel oude low-tech technieken als de nieuwste experimentele innovatieve technieken te bewonderen zijn. Het doel is om zo'n impact te hebben dat het Duurzaam Educatiecentrum Crailo een begrip zal worden in de duurzame wereld en de gemeenten Hilversum en Gooise Meren als duurzame gemeentes op de kaart gezet worden".

Ook Marileen Fabels van onze werkgroep Tiny Houses dingt mee met 'Het groene hart op wielen'. Haar groep Little Footprints wil beweging brengen in de noodzakelijke verduurzaming door een zesdaags festival te houden vanuit een zelfvoorzienend Tiny House in Hilversum.

Stemmen kan tot 8 oktober 11:59! Benieuwd naar alle plannen of wil je meteen je stem uitbrengen? Dan kan hier.

Hilversum100 is een samenwerking tussen de gemeente, ondernemers, burgers en instellingen om de energietransitie te versnellen. Daartoe sluiten ze bv. Greendeals met Hilversumse bedrijven en reiken jaarlijks de Hilversum100 prijzen uit voor de beste ideeën om CO2 uitstoot in Hilversum te verminderen.

Update: https://www.samen-sneller-duurzaam.nl/single-post/2018/10/10/Man-op-de-maan-wint-hoofd--%C3%A9n-publieksprijs-Hilversum100-Challenge

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je alleen of samen met buurtbewoners zwerfafval opruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via het inschrijfformulier. We zetten je graag op onze plattegrond met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Aanvraagformulier ondersteuning initiatievenfonds

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen in Gooise Meren en zoek je ondersteuning? Vul dan dit formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download hier de pdf. Een aantal  ondersteunde initiatieven vind je hier.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente Gooise Meren wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.