Lekker richting de lente met het Duurzaamheidscafé


Op 22 maart organiseren we weer een Duurzaamheidscafé met als thema: biodiversiteit en lokaal gezond voedsel. De locatie is het prachtige Weg in het Wild geworden op de Meerkade 7 in Muiderberg. Een lekker fietstochtje door de natuur. Ook gaan we wat carpoolplekken organiseren als fietsen lastig is.

Programma:

  • 19.00: Voorjaarsmarktmarkt en muziek van zangeres Josefien.

  • 20.00-20.45: Iris Veltman, biologisch tuinieren. Thijn Westermann van de werkgroep Biodiversiteit Gooise Meren vertelt wat er binnen Gooise Meren gebeurt en zou moeten gebeuren op het gebied van biodiversiteit.

  • 20.45-21.15: Wietse Bakker van CSA Land in Zicht over stadslandbouw. Barbro van der Ham introduceert de werkgroep Stadslandbouw Gooise Meren.

  • 21.15-22.15: Trekking winnaars van de milieu bewust geteelde boeketten. Borrel & info markt met lokale ondernemers en stichtingen op groen gebied zoals Slowfood, Nederland Zoemt, Velt Gooi en Eemland, de Groenteclub, Taste Before You Waste, imkers, Operatie Steenbreek en meer.

WINNEN! Maak kans op één van de twee prachtige bossen bloemen van Bloemkracht8, biologisch en natuurlijk geteelde bloemen!

HOE? Registreer je voor dit evenement en zorg dat je de 22e bij Weg in het Wild bent.

Graag verwelkomen we jou in ons café!

Komende duurzaamheidscafés 2018:

  • 17 april – andere mobiliteitsvormen

  • 22 mei – tiny houses

  • 19 juni - duurzaam onderwijs

Carpoolen / Samen fietsen? Weg in het Wild is een prachtige locatie in Muiderberg. Ongeveer 10 fietsminuten voorbij Gasterij Stadszigt. Wil je liever samen fietsen in het donker? Stuur dan een mail naar info@samen-sneller-duurzaam.nl of geef het aan in ons Facebook evenement.

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl