Werkgroep lokaal voedsel | Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren
Werkgroep lokaal voedsel Gooise Meren  

Wat doet deze werkgroep?

 

  • Bevorderen van lokaal voedsel aan de hand van de permacultuur principes. Denk aan (buurt)moestuinen, voedselbosranden of tijdelijke plekken waar voedsel verbouwd kan worden.

  • Mensen bij elkaar brengen zodat kennis & opbrengst gedeeld kan worden.

Ook deelnemen aan deze werkgroep? Mail Marsha

18.02.2019

Heb jij groene vingers én zin om de wijk groener en gezelliger te maken met je buurtgenoten? Lees snel verder!

KLUS 1: Help mee de buurtmoestuin aanleggen!

Dag en tijd: vrijdag 15 maart, tussen 10.00 – 16.00 uur
Adres: Versa Welzijn, Dr Schaepmanlaan 10, Bussum

Wat ga...

07.07.2017

Op een stuk land tussen Hilversum en Loosdrecht produceren tachtig gezinnen hun eigen groente. RTL Z ging op bezoek bij Remy van Baal van CSA LandinZicht en ook lid van de werkgroep stadslandbouw Gooise Meren. Het plan is om een dergelijke coöperatie ook binnen Gooise...

Please reload

Leden werkgroep lokaal voedsel GM

Marsha van den Bosch

Tuinvrouw, co-creator, permacultuur

Marsha@vanEnkhuijzen.nl

Eva Assink

Beroep: communicatie professional

Asta Weertman

Bedrijf: LifeWorks

Barbro van der Ham

Please reload

Van deze (restjes) groenten kun je nieuwe groenten kweken

Goed voor je portemonnee, duurzaam en stiekem ook best leuk om je eigen groenten te zien groeien.
 

  • Bosui/lente-ui
    Snijd je bosui ongeveer 5 centimeter van de onderkant af en zet ze in een glas met een laagje water. Ververs het water om de dag en na twee weken heb je nieuwe bosuien.

  • Prei
    Op dezelfde manier als je lente-uien kun je een prei opnieuw laten groeien. Snijd het kontje ruim af en zet het in een laagje water. Ververs het water om de dag. Zodra de wortels sterk zijn geworden, kun je de prei in de grond planten om hem verder te laten groeien.

  • Champignons
    Snijd het steeltje van een champignon af en plant het in een laagje natte grond. Je kunt de grond mengen met koffiedik, daardoor groeien je champignons extra snel.

  • Gember
    Slimme tip voor degenen die graag gemberthee drinken. Plant een gember in de grond om er een plant van te kweken. Oorspronkelijk groeit gember in een warm klimaat, dus plaats de pot binnen op een zonnige plek voor de beste slagingskans.

  • Sla
    Snijd de onderkant die de sla bij elkaar houdt af en zet hem in een bak met een laagje water. Ververs het water om de dag en verplaats de krop na een paar werken in potgrond.

  • Knoflook
    Als je een teentje knoflook lang genoeg laat liggen, gaan ze spruiten. Het groen heeft een lichte knoflooksmaak en je kunt het gebruiken door gerechten. Het teentje knoflook verliest hierdoor smaak, dus dat kun je daarna beter niet meer gebruiken. Je kunt ook een volledige nieuwe bol knoflook kweken. Bijkomend voordeel, deze houden ook slakken en rupsen uit je moestuin.

  • Basilicum
    Knip een tak met een aantal blaadjes van je basilicumplant af. Zet dit in vers water en wacht tot er wortels uitgroeien van een aantal centimeter. Plant de takjes met wortels in een potje met grond.
     

Bron: Sante